رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: از دو سال گذشته کشت آزمایشی پنبه در جاسک آغاز شده که با توجه به برداشت پنبه، در حال حاضر شرکتهای بزرگ نساجی آماده سرمایهگذاری در منطقه جاسک هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، عباس مویدی رئیس جهاد کشاورزی استان هرمزگان عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک فرارسیدن دهه مبارک فجر با بیان اینکه امسال بیش از 90 پروژه آماده کلنگزنی و بهرهبرداری است، اظهار داشت: در دهه مبارک فجر تعداد 62 واحد در حوزههای مختلف شیلاتی، گلخانه، صنایع و ... به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: در حوزه کلنگزنی تعداد 28 پروژه آماده شده که مجموع این پروژهها با سرمایهگذاری بیش از 54 هزار میلیارد تومان است که زمینه اشتغال برای بیش از 8 هزار و 900 نفر فراهم خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان همچنین گفت: امسال در بخشی از استان مشاهده خسارتهایی بودیم که دولت مبالغ آن را ابلاغ کرده که به سود تسهیلات 4 درصد است لذا سازمان جهاد کشاورزی استان طی جلسه برگزارشده با بانکهای عامل، آمادگی پرداخت خسارت به کشاورزان استان است.
مویدی ادامه داد: معمولاً به دلیل اینکه سازمان جهاد کشاورزی، تسهیلات را پرداخت میکند حدود 20 درصد آورده افراد و 80 درصد سهم دولت است که به صورت تسهیلات در اختیار جامعه هدف قرار گرفته است.
وی اذعان داشت: البته پروژههای دیگری هم هست که به صورت صددرصد توسط دولت انجام شده است. ازقبیل پروژههای زیرساختی آبیاری تحت فشار، جاده بین مزارع، اصلاح و نوسازی باغات از جمله پروژههای است که با حمایت دولت انجام شده و به صورت یارانه یا به صورت اعتبارات تملک دارایی در اختیار دستگاه مجری که سازمان جهاد کشاورزی است ما قرار داده و این پروژه آماده بهرهبرداری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان بیان کرد: در استان هرمزگان، 105 هزار اشتغال در حوزه کشاورزی وجود دارد و همه سال در آغاز فصل کشت، از آنجایی که سبزی صیفی د سطح کشور، خارج از فصل هست، یک مزیت نسبی برای استان هرمزگان است که هم باعث اشتغال فصلی افراد حتی از استان های همجوار میشود و چون سبزی صیفی بالای 60 هزار است حدود 60 هزار نفر را به صورت فصلی در استان حتی در مزارع پرورش میگو حدود شش هفت ماه است که افراد در آنجا مشغول فعالیت میشوند.
مویدی همچنین افزود: در حوزه زنان بیش از 270 صندوق اعتبارات خرد زنان با 7 هزار و 300 نفر عضو در روستاهای استان هرمزگان فعال است و طبق محاسبات صورت گرفته با اعتباراتی که صندوق حمایت و همچنین صندوق اعتبارات خرد زنان در روستاها، بیش از 100 میلیارد بوده که به صورت سرمایه در گردش در اختیار جامعه هدف قرار دادیم که در حوزههای صنایع دستی و بسته بندی و فرآوری محصولات فعالیت دارند.
وی در ادامه گفت: همین امسال هم صندوق ها در ادارات مختلف، نمایشگاههایی را برگزار کردند و از فردا هم ما نمایشگاهی را در محوطه سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان را از دستاوردها شاهد خواهیم بود که همه روزه میتواند مورد استقبال مردم واقع شود و این استقبال از سوی مردم، حمایت از این مشاغل روستایی و خرد به دنبال داشته باشد که در روستاهای استان مشغول فعالیت هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت: مجموع تولیدات باغی و زارعی استان هرمزگان، سه میلون و 800 هزار تن است که مقرر شده بیش از 1800 هکتار طرح کشاورزی از محل صرفهجوییِ آب سد جگین در دشت پلپلک اجرا شود و با توسعه کشت نخیلات در شرق هرمزگان برای بیش از 3 هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به واردات بیش از 80 هزار تن پنبه به کشور تصریح کرد: در خصوص شهر نساجی، در تلاشیم باتوجه به میزان اشتغال صنعت نساجی، کشت پنبه در بخشهای مختلف استان را توسعه دهیم، از این رو از دو سال گذشته کشت آزمایشی پنبه در جاسک آغاز شده که با توجه به برداشت پنبه، در حال حاضر شرکتهای بزرگ نساجی، آماده سرمایهگذاری در منطقه جاسک هستند.
مویدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: 109 واحد تولیدی در استان هرمزگان به دلیل مشکلات مختلف جزو واحدهای راکد هستند که از این تعداد، 35 واحد با تلاشها و پیگیریهای انجام شده به چرخه تولید بازگشتهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان در پایان با بیان اینکه یک پایانه صادراتی در نزدیکی گمرک شهید رجایی در دست احداث است ، ابراز داشت: این پایانه صادراتی بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با بهرهبرداری از آن میتوان شاهد تحولی در عرصه صادرات کشاورزی بود.
انتهای پیام/864/.